Osaajat

Valitse Osaamisalueet-valikosta sellainen tehtävä, jonka arvioisit parhaiten kuvaavan tehtävää työtä.

Osaajat listautuvat haun alle taitotasonsa mukaisesti, kolmen plussan henkilöt ensin. Plussien selitys löytyy vasemmalta.

Hakualue: Kaikki osaajat

Jenni Valtakari

Marja Lammentausta

Olen tehnyt 15 vuotta monipuolisesti rakennusmaalarin töitä ja viime vuosina erikoistunut rakennusrestaurointiin. Vahvinta osaamisaluettani ovat pinkopahvitus, maalaus -ja tapetointityöt sekä ikkunoiden ja ovien kunnostus.

Niina Salo

Vaativienkin kohteiden osaaja. Entisaikojen aarteiden kunnostaminen rakennuksista huonekaluihin. Ootraus ja muut erikoismaalaukset.
Lyijylasi-ikkunoiden konservointi. Maalipintojen konservointi.

Harri Metsälä

Perinnetietoinen arkkitehti ja tulisijamuurari

Salla Paakkunainen

Arkkitehtitoimisto Akkuna on marraskuussa 2015 Pälkäneelle perustettu korjausrakentamiseen erikoistunut suunnittelualan yritys. Toimiston osaajina palvelevat arkkitehdit Salla Paakkunainen (TTKK 1996) ja Timo Paakkunainen (TTKK 1997).

Laadimme rakennusperinnön säilyttämisen näkökulmasta korjaus- ja muutossuunnitelmia. Suunnittelemme myös yksityisiä ja julkisia uudiskohteita erityisintohimonamme julkisivut ja maisemaan sovittaminen.

Satu Pirinen

Vaativienkin kohteiden osaaja. Entisaikojen aarteiden kunnostaminen rakennuksista huonekaluihin. Ootraus ja muut erikoismaalaukset.

Juha Laurén

Minulla on eniten kokemusta sisä- ja ulkomaalaus-, tapetointi- ja pahvitustöistä sekä ikkunoiden ja ovien korjauksesta, hirsitöistä, uunien korjauksesta ja rappaustöistä. Vesikatteiden korjauksesta ja asennuksesta. Teen myös uudisrakennusta.

Kristiina Kokko

Olen Orivedellä asuva arkkitehti. Teen rakennushistoriallista tutkimusta, inventointeja, rakennetun ympäristön selvityksiä ja rakennusten kuntoarviointeja sekä korjausrakentamisen esikuunnittelua. Lisäksi voin avustaa korjausavustushakemusten laatimisessa.

Terhi Reskola

Kunnostan ja entisöin vanhoja ikkunoita perinteisin menetelmin ja materiaalein. Myös pienet puukorjaukkset.

Liina Luoma

Valmistuin toukokuussa 2015 rakennusrestauroinnin artesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Olen toiselta ammatiltani graafinen suunnittelija.

Matti Roukkio

Olen suunnitellut ja asentanut lukuisiin eri ikäisiin rakennuksiin sähköjärjestelmiä.

Laura Salli

Teen perinteisiä pintakäsittelyjä ja korjausrakentamisen suunnittelua ja erilaisia tutkimuksia. Teen työni huolella ja luotettavasti. Salli talolle hyvä elämä.

Irja Uosukainen

Olen huonekalu- ja rakennusrestauroija-artesaani. Rakennustöissä tarjoan mm. ikkunoiden ja ovien kunnostusta, maalaustöitä ulkona ja sisällä (mukaan lukien koriste- ja mukailumaalaus) sekä pinkopahvitusta ja tapetointia. Huonekalujen kunnostuksessa teen pintakäsittelyt, puukorjaukset sekä verhoilua.

Jan-Erik Tarpila

Suomen Hirsiperinne korjaa vanhoja hirsirakennuksia ja veistää vanhoista hyvänajan hirsistä nostalgisia uusia rakennuksia ja rakennelmia toiveittesi mukaan. Puramme ja siirrämme hirsikehikoita sekä ostamme ja myymme hirsiä. Toimialueemme on ensisijaisesti Pirkanmaa ja erityisesti Tampere lähikuntineen.

Timo Lehtinen

Valmistan ja kunnostan perinneikkunat, ovet ja kalusteet. Ym. puusepäntöitä.
Teen pihapiirirakennuksia 120mm. haapapelkka hirrestä. Kuten saunat, savusaunat, puorit, vierasmajat ym.ym.
Lasitukset.
Myyn puusepänkuivaa puutavaraa.

Marjo Rainti

Aurinkopihan puutarhuri Marjo auttaa luomaan vanhasta pihastasi kotosi ihastuttavimman huoneen.
Suunnitellaan yhdessä pihasi pieni kevennys tai suurempi pelastus.
Korjaus- ja hoitotyöt hellästi käsityönä.

marko tyykilä

olen puuseppä ja entisöijä vuodesta 96 erikoisalaa ikkunaentisöinti,sekä itseoppinut hirsirakennusten kengittäjä ja hirsienveistäjä, hirsirakennusten korjauksesta haluaisin erityisesti lisää työkohteita se on suuri intohimoni.

Esa Niva

Teen toiminimelläni yksityisille ja pienille yhteisöille arkkitehtisuunnittelua. Laaja kokemus korjaus- ja muutossuunnittelusta, tyytyväiset asiakkaat. Suunnittelen toimivia ja kestäviä ratkaisuja asiakkaan tarpeista lähtien.
Ammattirakentajat, -rakennuttajat ja julkiset hankkeet:
suosittelen kääntymään Arkkitehdit A3 Oy:n puoleen, jossa toimin osakkaana. Olen toiminut pääsuunnittelijana mm. Näsilinnan peruskorjauksessa, sekä Lielahtikeskuksen uudisrakennuksessa.

Miia Ryttyläinen

Olen Joulukuussa 2015 valmistunut Rakennusrestaurointi artesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta.
Teen rakennusrestauroinnin töitä laidasta laitaan, mm. ikkunoiden ja ovien korjauksia, ulko-ja sisämaalauksia, tapetointia, pinkopahvitusta.

Seppo Taavila

Ylläpito

Tero Laine

Laadukasta puurakenteiden restaurointia jo vuodesta 1992. Vaativat ikkuna- ja ovikunnostukset. Kuntokartoitukset, mallikorjaukset ja korjaustyöselitykset.

Markku Peltola

Lisäeristys selluvillalla, tehdään myäs alustavat työt kuten tuuliohjaimet. Rakennusten kosteuskäyttäytymisen tuntemus on hyvä. Energialaskentaa korjausrakentamisessa, myös energiatodistukaet. Kiinteistöjen kuntokartoitukset.

Santtu Virta

Valmistuin vuonna 2006 puuseppä-artesaaniksi ja tällä hetkellä opiskelen rakennusrestaurointia ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Opintojen ohessa teen tilaustöitä: puusepäntöitä, puurakenteisten ovien sekä ikkunoiden kunnostusta ja entisöintiä ym. rakennusrestauroijan töitä. Minulla on useamman vuoden kokemus käsitöiden opettamisesta lasten, nuorten ja aikuisten kanssa, joten minulta voi tilata myös erilaisia kursseja.

Jari Ketola

LVI suunnittelu ja ilmastointi sekä vesi- ja viemärisunnittelu erityisesti ovat pääasiallisimmat toimeni. Asennan myös mielelläni ilmastointia ja tarvittaessa myös vettä ja viemäreitä. Niihin liittyen teen kaikenlaisia rakennustöitä. Teen kaikenlaista korjauksiin ja uudisrakentamisiin liittyvää. Mielenkiintoiset työt ensisiaisesti ja tavallisia töitä harvakseltaan. Neuvon ja opastan erityisesti painovoimaisen ilmanvaihdon käyttöä ja huoltoa sekä muuta LVI käyttöä.

Kaseva Jari

Kivityö Kaseva on erikoistunut vanhojen kivirakenteiden korjauksiin. Suoritamme myös tiilikonservointityötä.

Jarmo Ranto

49-vuotias rakennusarkkitehti ja 23. vuoden yksityisyrittäjä Tampereelta (2019). Erikoisalaa puutalojen ekologisen rakentamisen ja korjaamisen suunnittelu sekä perinteitä kunnioittava restaurointi. Arkkitehti- ja pääsuunnitteluiden ohella hankkeissa usein rakennuttajakonsultin, työmaan valvojan tai vastaa­van työnjohtajan luottotehtävässä.

Susanna Palovaara

Hattulan Kaakelitehdas suunnittelee ja valmistaa perinteisiä kaakeliuuneja ja seinälaattoja kotimaisena käsityönä. Lisäksi vanhojen uunien korjaukset (korjauskaakelit ja pintapaikkaukset) sekä tulisija- ja sisustussuunnittelu.

Irma Rantonen

Olen verkostojen synnyttäjä ja ylläpitäjä. Projektiten suunnittelu, toteutus ja raportointi ovat vahvuuksiani. Erilaisten tapahtumien järjestäminen, tiedottaminen, nettisivujen suunnittelu ja ylläpito ovat toisaalta arkipäivääni, toisaalta ne pitävät minut virkeänä, sillä ihmisten kohtaamisessa syntyy aina uutta pöhinää, joka johtaa uusiin seikkailuihin.

Aki Hiltunen

Suoritan erilaisia puurakennuksien runko- ja pintarakenteiden korjaus-, muutos- ja palautustöitä. Esim. ikkunoiden peruskunnostukset, ulkovuoraus- ja maalaustyöt, vinttirakentaminen ja huoneremontit maalaus- ja pahvitustöineen.
Olen toiminut alalla n.20 vuotta ja pyrin työssäni hyvään lopputulokseen.

timo savola

hirsirakennusten suunnittelusta,inventoinnista,rekonstruoinnista,entisöinnistä ja käytännön työstä yli 20 v kokemus.

Tuomas Toivonen

Hyvä restaurointikirvesmies sisä ja ulkotöihin. HIrsityöt ja kattotyöt ovat tuttuja. Sisälle rakennan portaat, lattiat ja seinät tarvittaessa. Sisustus paneloinnit, pinkopahvitus ja keittiön asennukset.

Niko Palonen

Yritykseni, Suomen Rakennuskonservointi, tarjoaa vanhoihin rakennuksiin liittyviä konsultointi- ja suunnittelupalveluita laidasta laitaan. Päätoimialani on vanhojen rakennusten myymiseen liittyvät kuntoarviot korjaussuunnitelmineen.

Pääosa toiminnastani on tuntiveloituspohjaista asiantuntijapalvelua. Tyypillisiä ongelmia, jossa ihmiset kääntyvät puoleeni ovat korjaus- ja kunnostustöiden suunnittelu, ongelmat koskien talon rakentaita, vauriokartoitukset, kuntotutkimukset, asuntokaupan kuntoarviot ja silmämääräiset katselmukset.