Niko Palonen

Erityisosaamistani on vanhoihin rakennuksiin liittyvä neuvonta, korjaussuunnittelu, kuntoarviointi sekä erilaiset konsultointiyöt. Yritykseni, Suomen Rakennuskonservointi, tarjoaa vanhoihin rakennuksiin liittyviä neuvonta-, konsultointi- ja suunnittelupalveluita laidasta laitaan. Pääosa toiminnastani on tuntiveloituspohjaista asiantuntijapalvelua.

Tyypillisiä ongelmia, jossa ihmiset kääntyvät puoleeni ovat: korjaus- ja kunnostustöiden suunnittelu, ongelmat koskien talon rakentaita, vauriokartoitukset, kuntotutkimukset sekä kuntoarviot silmämääräiset katselmukset, lisälämmöneristämisen ja märkätilarakenteiden suunnittelu jne. Vanhojen rakennusten kunnostamisen suunnittelu on erikoisosaamistani. Määritän rakennuksen nykyisen kunnon ja kerron, että miten ja millä materiaaleilla rakennus kannattaa kunnostaa niin, että se säilyy jatkossakin tuleville sukupolville terveenä ja toimivana.

Kasvavissa määrin suoritan pikaisia konsultti- ja neuvontakäyntejä kohteissa, joissa paneudutaan lyhyesti rakennuksen yleiskuntoon ja toimivuuteen. Toimin myös kohteen omistajan puolesta suunnittelu- ja valvontatehtävissä, kun rakennustyöt suorittaa ulkopuolinen taho. Näin varmistutaan, että urakoitsijat käyttävät suunniteltuja työtapoja, rakenteita sekä materiaaleja.

Erityisosaamistani on kunnostustöiden suunnittelu niin, että rakenteet pysyvät hengittävinä. Suosin orgaanisia materiaaleja, kuten selluvillaa, huokoista puukuitulevyä, paperitapetteja ja öljymaaleja. Korjausehdotusten lisäksi kerron, että mikä vaurion on aiheuttanut ja miten vaurion lisäksi olosuhteet korjataan sellaisiksi, että vaurio ei uusiudu.

Koska olen itse käsistäni taitava ja olen tehnyt huomattavan määrän käytännön korjaustöitä sekä uudisrakentamista, niin osaan antaa oikeasti toteuttamisen arvoisia ohjeita.

Yritystiedot

Nimi:
Suomen Rakennuskonservointi
Osoite:
Krutsintie 10, 38100 Sastamala
Puhelinnumero:
0407302117
Facebook:Kotisivu:

Paikkakunta, josta ensisijaisesti tarjoat työtä

Pirkanmaa + koko Suomi

Koulutus

Rakennuskonservaattori, restaurointirakentaja, restaurointikisälli, rakennusinsinööri opiskelija

Osaamisalueet

Suunnittelu

+++Korjaussuunnitelmat

+++Kurssit
+++Vauriokartoitukset
++Isännöinti

+++Rakennusten siirto

Referenssit

Arkkitehti Wivi Lönnin suunnitteleman huvilan kuntoarvio sekä korjaussuunnittelu.

Kuvaaja: Niko Palonen